 Her bir satırı çok anlamlı olan bu güzel şiirin yazarına teşekkür bâbından hidâyet ve hüsn-ü hâtime duasında bulunuyorum. Rabbimiz hepimize hüsn-ü hâtime ile bu dünyadan göçmeyi ve sâlihlere ilhâk olmayı nasip etsin. Selâm ve dua ile.  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ İmanın Artıp Eksilmesi Meselesi ve Ehl-i Kıble Kimdir? – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 30. Bölüm…
Bu bölümde; imanın artıp eksilmesi meselesinin izahı ile günümüzde çokça polemik konusu olan ve çoğu zaman da karıştırılan ve birçoklarınca hakikati bilinmeyen Ehl-i Kıble konusunu ve Kıble ehlinin aslında kimler olduğunu işlemekteyiz.  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ Peygamberimiz İslâm’a Davet Metodu – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 29. Bölüm…
Peygamberimizin teblîğ stratejisinin yani teblîğ metodunun nasıl olduğunu, tek ve temel kaynağın ne olduğunu ve Kur’ân neslinin tekrar nasıl inşâ edileceğini öğrenip müstefîd olmak istiyorsan, bu bölümü dinleyebilirsin. İnşâAllah faydalı olacaktır.  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ Peygamberimiz Döneminin Dünya Konjonktürü ve Peygamberimizin Teblîğ Stratejisi – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 28. Bölüm…
Aslında videoyu Çarşamba gününe yetiştirip o gün paylaşmayı düşünüyordum ama hamdolsun bugüne yetiştiği için hayırlı işlerde acele etme azmi ve heyecanıyla bugün paylaşıyorum.
Video içeriğine dair…
Peygamberimiz devrinde Arap Yarımadasının ve dış dünyanın toplumsal, ekonomik, siyâsal ve kültürel yönlerden durumu nasıldı? Peygamberimizin teblîğ stratejisi akılcılık ve varsayımlarla hareket etmek miydi yoksa vahye uymaktan mı ibâretti? Bugün ve tüm câhilî toplumlarda çıkar yol olarak sunulmaya çalışan aklî, nefsî ve hevâî teblîğ ve İslâm’ı hâkim kılma yöntemleri o devirde de Peygamberimizin önünde yok muydu? Rasûlullah aleyhisselâm, “şu şekilde hareket edersem daha faydalı olur” türünden varsayımlarla mı yoksa Rabbânî metod ile mi hareket etti? İşte bu bölümde, -biiznillâh- bu ve benzeri soruların cevaplarını bulacaksınız.
Hayırlara, faziletlere, hidâyetlere, din kardeşliğine, İslâm ahlâkına ve dolayısıyla da tahkîkî imanlara vesîle olmasını dileriz.  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ Umreden Men Ediliş ve Hudeybiye Antlaşması’nın Önemi – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 27. Bölüm…
Mübârek Ramazan ayının beşinci ve son paylaşımı...
18 Ramazan 1442’de iftâra yakın saatlerde kaydettiğimiz bu bölümde, “İslâm Akîdesi ve Temel Kavramlar – CÂHİLİYYE” ana başlığı altında “Müşriklerin Câhiliyye Hamiyyetleri Sebebiyle, Müslümanları Umreden Men Etmeleri ve Hudeybiye Antlaşması’nın Önemi” konusuyla birlikte bu bölümü ikmâl etmekteyiz. Hayırlı Ramazanlar…  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ Kadınların Yüzlerini ve Ellerini Örtmeleri Meselesi – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 26. Bölüm…
Mübârek Ramazan ayının dördüncü paylaşımı... “İslâm Akîdesi ve Temel Kavramlar CÂHİLİYYE” ana başlığı altında bu bölümde; “Teberrücü’l Câhiliyye Konusunun Devamı, Kadınların Yüzlerini ve Ellerini Örtmeleri Meselesi, Mürsel Hadîs Hakkında Kısa Açıklama, Fitne Nedir?, Hamiyyetü'l Câhiliyye (Câhiliyye Hamiyyeti), ‘Hudeybiye’ Kelimesinin Telaffuzu Nasıldır? ve ‘İtâat’ ile ‘Edeb’ Birbirine Zıt Olursa Nasıl Hareket Edilir?” konularını işlemekteyiz… Hayırlı Ramazanlar…  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ Câhiliyye Zannı, Hükmü, Teberrücü ve Giyinik Çıplaklık – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 25. Bölüm…
Mübârek Ramazan ayının üçüncü paylaşımı... 7 Ramazan 1442’de iftâra yakın saatlerde kaydettiğimiz bu bölümde, “İslâm Akîdesi ve Temel Kavramlar – CÂHİLİYYE” ana başlığı altında “Zannu’l Câhiliyye, Hükmü’l Câhiliyye ve Teberrücü’l Câhiliyye” konularını işlemekteyiz. Ayrıca “Teberrücü’l Câhiliyye” kapsamında “Giyinik Çıplaklık” konusunu da ele almaktayız. Hayırlı Ramazanlar...  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ Câhiliyye, İlim, Bilgi Edinme Yolları, Âlim ve Câhil – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 24. Bölüm…
Yirmi dördüncüsünü yayınladığımız "SESLİ KİTAP" çalışmamızın, “İslâm Akîdesi ve Temel Kavramlar – CÂHİLİYYE” başlığı altındaki ikinci bölümü… Mübârek Ramazan ayının da ikinci paylaşımı... Bu vesîleyle, bütün İslâm âleminin Ramazan ayını tebrîk eder; hidâyetlere, âfiyetlere, selâmetlere, esenliklere, uhuvvet ve vahdete vesîle olmasını dileriz.  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ Tâğûtun Hükmüne Başvurmak – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 23. Bölüm…
“İslâm Akîdesi ve Temel Kavramlar – TÂĞÛT” ana başlığı altındaki son konumuz, Nisâ Sûresinin 60. Âyeti çerçevesinde “Tâğûtun Hükmüne Başvurmak” konusudur. Hayırlara ve hidâyetlere vesîle olması duasıyla.  __ YENİ PAYLAŞIMIMIZ! __ Tâğûtun Hükmüne Başvurmak – Putperest Çağlarda Müslüman Olmak – Sesli Kitap – 22. Bölüm…
“İslâm Akîdesi ve Temel Kavramlar – TÂĞÛT” ana başlığı altındaki son konumuz, Nisâ Sûresinin 60. Âyeti çerçevesinde “Tâğûtun Hükmüne Başvurmak” konusudur. Hayırlara ve hidâyetlere vesîle olması duasıyla.
|
Son Yorumlar
Mahmut
Selamünaleykum Yusuf peygamberin Şeyma
Bu nadide soru ve cevapları için Ahmet
Doyurucu bir yorum
Teşekkürler Baraa
Bence çoooook güzel bir site ali
İlmî Arapça Sayfası
http://www ali
Faydalı Bir Maksud Programı
http ali
Faydalı Bir Emsile Programı
http Medine
Cenetin kapısın geçmek istiyom Yusuf
Allah razı olsun hocam çok anlaşı Meryem
Verdiğiniz bu bilgiler için çok t metin
hadiste gecen Gölge Arsin gölgesi
|